Om Maltipoo

Maltipoo er en krysning mellom malteser og puddel.

 

Denne populære kombinasjonen oppstod i USA og er snart en egen anerkjent rase der.

Populariteten har økt betraktelig i Norge også de siste årene. Mye pga at den er allergivennlig, røytefri og liten og enkel å ha med på tur i tillegg til at den egner seg godt til å bo i mindre leiligheter.

 

Maltipoo er en fin familiehund med fantastiske egenskaper - de er lettlærte, glade og positive og kommer godt overens med de fleste.

 

De blir ofte milde og formbare i gemyttet som malteseren og lettlærte og kvikke som puddelen. De egner seg også derfor godt til Agulity og triks trening.

 

 Fullvoksen vekt er ca 3-6 kg. 

 

Stell i korte trekk (se også mer utfyllende info under siden Tips)

 

Maltipoo trenger regelmessig pelsstell med daglig børsting for at pelsen skal holde seg flokefri.

Pelsen varierer fra forholdsvis glatt til krøllete. Mange klipper dem ned for å holde pelsstellet enklere.

Man må regne med å bade hunden minst to ganger pr måned. Vi bruker å bade de etter trimturen fordi det blir fort kaldt så lenge de er litt fuktige.Lurt å børste opp pelsen nr de er halvtørre. 

De trenger også klipping rundt øynene ca en gang pr uke for å holde det fint å unngå øyeirritsjoner og ubehag med pels som stikker inn i øynene.

 

Både maltesere og pudler har en tendens til å få dårlige tenner hvis de ikke får daglig tannpuss. Man må regne med å pusse på de hver dag etter de har fylt ett år, ellers kan de få periodontitt (tannløsningssykdom med sterke smerter) Tannpussen blir en rutine som man kommer lett inn i.

 

På grunn av at de mangler underpels fryser de svært lett.

På vinteren og når det ellers er kald vind bør man kle på dem for å unngå at det blir fòr kaldt for dem.